AKTUALNO

[ 15.05.2019 ]

Želim si nova, velika....

 

Živim v hiši stari 18 let. Zame je perfektna, po mojem okusu…spremenila bi le eno, v hišo bi spustila še več naravne svetlobe.

Rada imam naravno svetlobo. Predvsem tiste prekrasne sončne dni, ko te skozi okna grejejo topli sončni žarki in stanovanje dobesedno oživi. Takrat mi je vseeno, če je prah na pohištvu bolj viden in ali je stanovanje pospravljeno tako, kot pričakujejo drugi.. (Gospe, ki čistijo stanovanja so zlata vredne.)

Stil gradnje je bil pred leti drugačen. Ne preveč oken, bog ne daj velika…ipd.

Najina hiša je že takrat kljubovala trendom. Želela sva nekaj več. .Bolj ameriški izgled, polkrogla okna ,  seveda iz pvc materiala (nimam ne časa, ne želje skrbeti še za redno vzdrževanje lesenih oken in nanašati premaze za zaščito pred vremenskimi vplivi ) .

Zaradi lokacije hiše čisto za glavno cesto sva izbrala  3-slojno steklo. Ne boste verjeli, ne slišim niti če se mi kdo pripelje na dvorišče (seveda, če imaš okna zaprta) pred vhodna vrata. Enkratno. In tako je že 18 let…po napornem delovniku v službi, me doma ob vstopu v hišo pričaka sproščujoča tišina.

Če pa bi imela možnost in voljo, še enkrat graditi, bi absolutno  vgradila večja oziroma velika okna ,  dvižno drsne stene ali drsna vrata kot jih imenujejo nekateri.

Te velike dvižno drsne stene se lahko naredijo tudi do višine 2.8 m in dolžine do 6m….pa jih še vedno z lahkoto odpiraš in zapiraš.  

Noga se ti ne zatakne ob prehodu iz hiše na teraso, saj imajo najnovejši nemški aluplastovi sistemi dvižno drsnih vrat nizek prag.  Idealno zame, saj sem po naravi bolj nerodne sorte. Z lahkoto bi kaj razlila ali razbila....

In kaj je ob vseh prednostih,  ki jih nudijo kvalitetna okna najboljše?

Predstavljajte si, da stojite zunaj na terasi in skozi steklo spremljate zabavo otrok v hiši. Drsna vrata imate zaprta. Nič ne slišite ali vsaj ne kaj dosti…kvalitetna zvočna izolacija po meri žensk, vam garantiram!

Zakaj bi menjala?

Ženske vseskozi rade sledimo modi, kakršnikoli že. Najbolj nam seveda ustreza tista, ki se nosi.

A tudi pri opremi hiše ali stanovanja je naša vloga zelo pomembna.

Pravijo, da moški zgradi hišo, ženska pa iz nje ustvari  dom.

V prvi vrsti nas pritegne dober zunanji videz okna in njegova estetska izdelava.

Našla sem okna, ki združujejo vse moje želje, lepoto lesa (čeprav je PVC imitacija lesa, še ob dotiku z roko, nisi ravno prepričan da okno ni zares leseno) v 3 skandinavskih barvah hrasta in  prednosti pvc oken kar se tiče  enostavnega  vzdrževanje in čiščenja.. WOODEC.


 

Zasledila sem tudi pomemben podatek podjetja Aluplast iz Nemčije. Po njihovih podatkih predstavlja v povprečju površina oken le približno 8% ovoja zgradb, povzroča pa kar 40% izgub toplotne energije.

Dober razlog, da zamenjam stara okna in prihranim na dolgi rok!

 

 

 

 

 

UPORABLJAMO MATERIALE PRIZNANIH BLAGOVNIH ZNAMK











Politika zasebnosti | Avtorji: KIVI.si