ZGODOVINA PODJETJA SATLER

Zgodba podjetniške družine Satler se začne leta 1963. Začetnik rodu uspešnih podjetnikov oče Mirko takrat pričel z obrtno dejavnostjo, ki jo je kasneje poimenoval Ključavničarstvo Mirko Satler. Vedno novi izdelki, takšni kot jih je tržišče potrebovalo, so bila glavna značilnost podjetja.  

Začetki v enem samem kletnem prostoru, z enim vajencem, kjer je izdeloval ventilatorje za spravilo sena in vitle za kmetijstvo, so bili skromni. Dobro delo je rodilo ugled. Prilagodljivost potrebam je bila glavna usmeritev in iz nje je zrasla tudi druga dejavnost- predelava plastičnih mas.  Od leta 1980 je to dejavnost prevzela žena Elica .Poleg pršilnih šob za klimatske naprave so nastajali v delavnici tudi plastični modeli za bruse.

Ob  dveh sinovih sta zakonca Satler vedela, da bo njun trud čez čas poplačan in da bo njuno delo prešlo v tradicijo.

Sinova sta si z leti svojega odraščanja pridobivala znanja in izkušnje v očetovi delavnici. Vztrajna in trdna očetova delovna roka ju je naučila ceniti in spoštovati življenje in delo  delovnih ljudi. Morda pa je bila ravno skromnost ena tistih vrlin, ki jima je najbolj pomagala v življenju do uspeha.

 

Sin Bojan je začel graditi svojo samostojno podjetniško pot leta 1988 kot solastnik družinskega podjetja in jo leta 1992 nadaljeval kot samostojni podjetnik. Danes zaposluje podjetje SATLER BOJAN, s.p. 40 delavcev. Glavna dejavnost je proizvodnja kmetijske mehanizacije. Večino svojih izdelkov pa namenijo za izvoz.

 

Sin Valter pa  je s svojim znanjem in izkušnjami iz očetove delavnice sprva pomagal v  novoustanovljenem bratovem podjetju, kjer je leta 1993 pričel s samostojno vejo novega proizvodnega programa – proizvodnje PVC-stavbnega pohištva.

V tem letu se je tudi poročil in si ustvaril družino.

 

Dve leti za tem pa je tudi  Valter začrtal svojo samostojno podjetniško pot. Lahko bi rekli, da je v eni smeri nadaljeval dejavnost mame Elice in s prilagodljivostjo tedanjemu trendu in vse večjemu povpraševanju po PCV stavbnem pohištvu usmeril svoje podjetje v to branžo. 

 

Z veliko truda si je podjetje utiralo pot do prepoznavnosti tako na poslovnem področju kot tudi na aktivnostih, ki so se dogajale na lokalnem nivoju.

Novi dosežki, kakovost in vse večje povpraševanje so podjetje vodili do širitve. V letu 2008  se je podjetje tako preimenovalo v SATLER OKNA IN VRATA, d.o.o.

 

Danes  podjetje zaposluje 50 redno zaposlenih delavcev. Podjetje ima poslovne enote, pooblaščene zastopnike in pooblaščene trgovce po celi Sloveniji in tudi izven meja. Proizvodnja je opremljena s sodobno vodeno računalniško linijo, ki daje možnost izdelave oken in vrat vrhunske kvalitete. S prodajno službo v podjetju Satler se trudijo razumeti in poslušati želje in zahteve strank ter poiskati najboljšo rešitev in s tem ustvariti novo zgodbo nekega doma.

 

Resničnost njihovih trditev, da je prava naložba v prihodnost ravno izbira oken Satler, potrjujejo številni referenčni objekti doma in v tujini. Poudariti pa seveda velja, da so okna SATLER okna slovenske kakovosti, okna za generacije.

 

Tradicija se torej nadaljuje in iz roda v rod se prenašajo podjetniške zamisli Satlerjevih. 

UPORABLJAMO MATERIALE PRIZNANIH BLAGOVNIH ZNAMKPolitika zasebnosti Pravno obvestilo Avtorji: KIVI.si