AKTUALNO

[ 07.10.2020 ]

NOVOST, KI PRINAŠA DODATNO VARNOST IN STABILNOST!

Kaj je lepljeno okno?

Steklo je v krilo okna zalepljeno okoli in okoli (tehnologija Bonding Inside), kar mu daje  boljše karakteristike toplotne prehodnosti in stabilnosti okna tudi pri velikih elementih in dodatno varnost! https://www.aluplast.net/de/produkte/fenster/technologien/

STEKLO ZALEPLJENO V KRILO OKNA


Ali ste vedeli?

Tehnologija lepljenja stekla v okvir okna se uporablja in je preizkušena v avtomobilski in letalski industriji.

Proizvajalec profilov Aluplast GmbH(  https://www.aluplast.net/de/unternehmen/aluplast-gruppe/) je prvi prepoznal prednosti te tehnologije za področje gradbeništva in razvil tehnologijo lepljenja stekla v okensko krilo imenovano Bonding Inside. https://www.aluplast.net/de/mehrwerte/technologien/

Zakaj je lepljeno okno boljše od konvencionalnega?

Vez med zalepljenim steklom in krilom okna je močnejša. Skupna teža okenskega krila je pravilno enakomerno razporejena po celem okenskem krilu. Jasno je, da so taka okna bolj stabilna, se ne krivijo niti po letih redne uporabe, enostavno rokovanje z njimi ostaja nespremenjeno.

 

Optimalna toplotna izolacija


Vaše novo okno ne bo samo bolj stabilno, ampak tudi bolj toplotno izolativno! Zakaj? Ker okna s steklom zlepljenim v krilo okna, ne potrebujejo več jeklene ojačitve v profilu okna ! S tem odpade neugoden vpliv jekla na toplotno prehodnost okna in toplota ostane tam, kjer ji je mesto – v hiši. Okna z zlepljenim steklom v krilo okna imajo bistveno boljšo toplotno prehodnost kot konvencionalna okna z jekleno ojačitvijo.


Visoka protivlomna zaščita!

Močna vez med steklom in krilom onemogoča vlomilcem , da bi steklo enostavno privzdignili iz krila okna. S tem je izpolnjen eden od zahtev za stopnjo varnosti razreda RC2.

https://www.aluplast.net/de/mehrwerte/sicherheit/


Prvo okno brez jeklene ojačitve!

V izdelkih SATLER najde mesto vse, kar pripomore k boljšemu počutju, udobju in hkratnemu varovanju okolja. Koliko nepotrebnega onesnaženje zraka z izpušnimi plini je povezano s prevozi jekla za proizvodno oken? Lepljeno okno pa ne potrebuje jeklene ojačitve!

https://www.aluplast.net/de/produkte/fenster/energeto/

V SATLER oknu, je ojačitev v krilu okna z zalepljenim steklom iz posebej razvitega materiala z dodanimi steklenimi vlakni (powerdur) že STANDARDNO.

 

Ste vedeli, da…

. je okno z lepljenim steklom v krilo okna (bonding inside) in brez jeklene ojačitve (powerdur inside) s povečano stabilnostjo,  do 20% lažje od konvencionalnega okna z jekleno ojačitvijo? Tako okno prihrani gorivo potrebno za transport in s tem varuje okolje.

. je recikliranje takega okna 100%  s povratkom v ciklus proizvodnje brez izgub v kvaliteti materiala?

To so prednosti oken SATLER,  ki jih  preprosto ne morete spregledati, ko se odločate za nakup oken.

Boljše okno od konvencionalnega in vaš prispevek k varovanju okolja!

 

                                                                Satler okna in vrata d.o.o.

UPORABLJAMO MATERIALE PRIZNANIH BLAGOVNIH ZNAMK











Politika zasebnosti | Avtorji: KIVI.si