AKTUALNO

[ 18.09.2019 ]

Na kaj smo največkrat premalo pozorni ?

 

 

Izbira oken in vrat nam velikokrat povzroča težave.

Z zunanjim izgledom stavbe načeloma nimamo težav. Vemo kaj želimo in nam je všeč.

Pogled na stavbno pohištvo od zunaj poudari lepoto zgradbe. Stil hiše lahko že sam po sebi določa debelino okenskega podboja in okvirja. Steklo izbiramo na podlagi željenega prihranka pri ogrevanju in hlajenju prostorov, ter hrupa zunanje okolice. Kaj pa je tisto, kar lahko spregledamo? Kaj nam prinaša dodano vrednost, pa zanjo niti ne vemo?

Nujno preverite:

1.       Demontaža in montaža stavbnega pohištva

 

Prenova stanovanjske hiše ali stanovanja največkrat zajema tudi demontažo starih oken in vrat, ter vgradnjo novih. Pozornost pri branju ponudbe je potrebno usmeriti na zaključevanje špalet okoli vgrajenih oken in vrat v poziciji montaže stavbnega pohištva. V primeru, da vam ponudnik tega ni navedel v ponudbi, montaža ne bo zaključena. Prisiljeni boste storitev naročiti in plačati dodatno dobavitelju stavbnega pohištva, ali pa boste iskali drugega izvajalca.

 

2.       Garancija in servisi

Stavbno pohištvo lahko naročite pri trgovcih ali direktno pri domačih proizvajalcih stavbnega pohištva. Varnejša pot je naročilo direktno pri domačem proizvajalcu, saj le ta nudi tudi svetovanje z končnimi izmerami na objektu, garancijo za vgrajene izdelke in nenazadnje tudi servise. Servisi v času garancijske dobe (končne nastavitve odpiranja) so pri večini proizvajalcev brezplačne. Poleg tega boste morebitne težave ipd. lažje in hitreje reševali z domačim dobaviteljem (npr. vlomi in poškodbe stavbnega pohištva), kot s trgovcem ki uvaža  stavbno pohištvo.

 

3.       Izvor materialov

Pozornost pri izboru stavbnega pohištva posvetite tudi izvoru okenskih profilov, stekla in okovja, saj je s tem je povezana tudi končna kakovost izdelka. Naročilo oken pri trgovcih je precej tvegano, saj jih določeni uvažajo tudi ali pa predvsem iz tehnološko manj razvitih držav. V Sloveniji je veliko trgovcev, ki lahko čez noč ustavijo svoje poslovanje in tako kupec na koncu ostane brez garancije in servisne podpore. Enako velja za majhne proizvajalce. Zato se pred nakupom dobro pozanimajte, kje izdelujejo okna in ali si je možno proizvodnjo tudi ogledati.

 

4.       Plačilni pogoji

Najboljši plačilni pogoj je, če dobavitelj ne zahteva plačila avansa in plačilo izvedete v celoti po zaključeni montaži in vaši kontroli vgrajenih izdelkov.

Najcenejši nakup se največkrat izkaže za najdražjega. Nekakovostni izdelki, slaba montaža, posledične reklamacije in vaša slaba volja so vredni veliko več, kot če bi izbrali varnejšega in dražjega ponudnika.

 

5.       Varnost

Najšibkejši člen stavbe so okna, balkonska vrata ter vhodna vrata v pritličju stavbe.

Preverite kako zaščito vam nudijo ponujeni okenski sistemi, steklo in vgrajeno okovje.

 

 

6.       Nakup v celoti pri enem dobavitelju

Najmanj stresna in najhitrejša je izbira dobavitelja stavbnega pohištva, ki ima v proizvodno -prodajnem in storitvenem  programu VSE , kar potrebujete za zaprtje okenskih in vratnih odprtin na stavbi. To pomeni: okna, vrata, garažna vrata, senčila, okenske police, fina zidarska dela, demontaža in montaža. Prav tako boste vse naročeno stavbno pohištvo  imeli v istih barvnih odtenkih.

 

Izbira dobavitelja z vsemi zgoraj ponujenimi naštetimi prednostmi je zagotovo prava in boste lahko brez skrbi počakali na montažo.

 

 

 

 

UPORABLJAMO MATERIALE PRIZNANIH BLAGOVNIH ZNAMK











Politika zasebnosti | Avtorji: KIVI.si